بازار قدیمی گرگان یا بازار نعلبندان در بافت قدیمی گرگان، حد فاصل چهار راه میدان تا سه راه میرکریم و میدان قیصریه قرار دارد.
بازار قدیمى گرگان که قدمتى دیرینه دارد، از نظر سبک معمارى یکى از زیباترین بازارهاى شمال ایران محسوب مىشود.
این بازار یکى از مراکز مهم عرضه انواع محصولات بومى و غیربومى است و محصولات صنایع دستى آن، به ویژه دستبافتهاى ترکمنى معروفیت خاصى دارد.
در محدوده بازار قدیم گرگان، مدرسه محسنیه، سادات، کاروانسراهای حاج امین الاضرب، کاروانسرای حاج محمد تقی خان هزار جریبی، حمام درب نو و سقاخانه حضرت عباس وجود داشته است که با گذشت زمان فقط اسمی از آنها مانده است.
از بناهای مهم و تاریخی داخل بازار نعلبندان می توان به حمام قاضی، مسجد جامع دوره سلجوقیان، تكایای قدیمی، آب انبار و عمارت محمدشاه اشاره کرد. در سال ۱۳۱۱ خورشیدی خیابان امام خمینی از وسط میدان رد شده، نعلبندان را به دو قسمت شمال و جنوب تقسیم كرده است.
وجهتمایز بازار قدیم گرگان با سایر بازارهای سنتی كشور سرباز بودن آن است و شاید علت این امر نوع خاص معماری و یا شرایط اقلیمی آن زمان بوده است.
در گذشته در راسته بزازان فضای بزرگی برای نعلزدن به اسب بوده و كاروانهای مختلفی كه از این مسیر میگذشتند اسبان خود را در آنجا نعل میزدند و از آن جهت به این میدان، نعلبندان گفتهاند.
میدان ترهبار و میدان عباسعلی از مشهورترین میادین شهر هستند كه بعد از چندین و چند سال با این كه گردپیری بر چهرهشان نشسته هنوز پویا هستند و هنوز اكثر مردم گرگان بیشتر مایحتاج اولیه خود را از آنجا تامین میكنند.