عمارت كلبادي مكانی زيبا و قديمي در مركز شهر ساري و در مجاورت خیابان انقلاب در محله آب انبار نو است و مدتی نیز به عنوان اداره کل ميراث فرهنگي مورد بهرهبرداري قرار گرفته و اکنون با افتتاح و بازگشايي موزه جلوه ای دیدنی یافته است. قدمت عمارت كلبادي حدوداً يه 200 سال قبل باز ميگردد. ويژگي هاي اجزاي معماري آن نظير اتاقها، حجرهها، شاه نشين، حمام اصطبل، حياط و هنر بكاررفته بر روي پنجرهها و ارسيها و تزئين آنها با شيشه رنگي در نوع خود بينظير است.
عمارت بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهرخان بخشید.
منوچهرخان کلبادی که بعدها از ملاکین منطقه و زمانی نیز نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.
سبک معماری این ساختمان از تکایای دوره ی قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه نشین و اتاقهای دو طرفه است.
شاه نشین طبقه دوم از زیباترین اتاقهای این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوه های هنرهای تزئینی دوره قاجاری است.مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن بصورت شیروانی و سفال پوش می باشد.
Menu
- سایر استان ها
- پرتال گردشگری مکانبین
- سایت گردشگری تهران
- سایت گردشگری استان فارس
- سایت گردشگری اصفهان
- سایت گردشگری استان گیلان
- سایت استان آذربایجان شرقی
- سایت گردشگری استان گلستان
- سایت گردشگری استان هرمزگان
- سایت گردشگری استان یزد
- سایت گردشگری استان سمنان
- سایت گردشگری استان همدان
- سایت گردشگری استان لرستان
- سایت گردشگری خراسان رضوی
- سایت گردشگری استان اردبیل
- سایت گردشگری قم
- سایت گردشگری بوشهر
- سایت گردشگری کردستان
- سایت گردشگری استان کرمان
- لیست جاذبه های گردشگری مازندران
- پیش از سفر
- سایر
- همه اماکن
- صفحه نخست
3 دیدگاه
سعید کیانی, October 27, 2013 at 6:31 am
جای “مسجد جامع ساری” که قدیمی ترین مسجد شمال ایرانه و قبل از مسجد شدن آتشکده بوده در معرفی شما خالیه که تعجب کردم همینطور “آب انبار نو” و ” آب انبار میرزا مهدی” که همونطور که میدونید در مازندران نمونه اونها وجود نداره….لطفن این موارد رو اضافه کنید…ممنون
مدیر سایت گردشگری مکانبین, October 27, 2013 at 10:24 am
به روی چشم عزیز، نبودن یک مکان در سایت گردشگری مکانبین به چند دلیل است، نبودن اطلاعات، عکس و مختصات جغرافیایی از آن مکان، آشنا نبودن تیم اون استان با آن مکان و یا قرار دادن ثبت آن مکان در دوره زمانی بعد (به علت تلاش برای ثبت اطلاعات سایر استان های باقی مانده)
حتما سعید جان این اماکن رو یادداشت می کنیم و تیم سایت گردشگری مازندران (مکانبین مازندران) آنها را قرار خواهد داد.
اسکندر کریم نژاد, October 19, 2016 at 10:32 pm
سلام اگر خانه کلبادی کاملا با تصویر توضیح میدادین خیلی عالی میشد